Mimmi Larsson ingick i EM-truppen 2017. Foto: Bildbyrån

Linköping värvar landslagsanfallare

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings FC fortsätter att stärka truppen inför kommande säsong. Från Eskilstuna hämtar man landslagsmeriterade anfallaren Mimmi Larsson, 24.

– Målet är att ta tillbaka landslagsplatsen och utvecklas som spelare, säger hon till SVT Sport.

Efter SM-guld både 2016 och 2017 hade Linköpings FC en betydligt sämre säsong i år. Laget slutade först på en femteplats i damallsvenskan och hade hela 15 poäng upp till guldlaget Piteå.

Men nu rustar man för 2019.

Landslagsbacken och Diamantbollen-vinnaren Nilla Fischer är redan klar inför nästa säsong. Nu står det klart att Eskilstuna-anfallaren Mimmi Larsson också ansluter. 24-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med LFC.

– Jag känner att jag behöver en ny utmaning, och att jag måste utvecklas som spelare. Jag är inte nöjd med senaste säsongen, dessutom var det stormigt runt klubben.

– Jag vet inte om Linköping kommer att spela med en, två eller tre anfallare. Men jag ska väl bidra med mitt djupledsspel, säger den Mallbacken-fostrade anfallaren.

Ingick i EM-truppen 2017

Mimmi Larsson har gjort 33 mål på sina tre säsonger i Eskilstuna, och stod det gångna året för nio mål. Hon ingick i EM-truppen i fjol och har gjort 15 landskamper. Men hon var inte uttagen i den senaste landslagstruppen, till matchen mot England.

– Jag tränar på här i Eskilstuna och målet är att vara tillbaka i landslaget till Sydafrika-turnén efter nyår. Jag vet inte riktigt när träningen startar i Linköping, men jag kommer att flytta runt nyår.

– Det känns otroligt bra att vi lyckats knyta till oss Mimmi Larsson. Det är en forward- och spelartyp som vi saknat och som kommer passa klockrent i vårt sätt att spela, säger tränare Olof Unogård.

Samtidigt som Eskilstuna tappar Larsson har man gjort klart med mittfältaren Fanny Andersson från Djurgården. 23-åringen har skrivit på för två år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.