Foto: TT Nyhetsbyrån

Lionel Messi årets bäst betalda idrottare

Uppdaterad
Publicerad

Tidningen Forbes har publicerat sin årliga lista över de tio bäst betalda idrottarna i världen. Trots en rätt svag säsong i sin nya klubb Paris Saint-Germain toppas den av den 34-årige fotbollsstjärnan Lionel Messi.

Lionel Messi har haft ett av sina svagare år på planen då han under de senaste 12 månaderna bara har gjort elva klubblagsmål. Men i plånboken har det varit desto bättre.

Då man slår ihop intäkterna från sporten och intäkterna utanför planen så är han den idrottare som har tjänat mest i hela världen. Enligt Forbes har han tjänat 130 miljoner amerikanska dollar (cirka 1,3 miljarder svenska kronor). 75 miljoner dollar ska ha kommit från fotbollen och 55 miljoner från sponsorer och liknande.

Tvåa på listan är basketlegendaren LeBron James och trea är Cristiano Ronaldo. Bland de tio som har tjänat mest finns ingen kvinna. En längre lista kommer att publiceras senare.

Senast Messi toppade listan var 2019. Året efter var det tennisstjärnan Roger Federer och i fjol var det MMA-fajtern Conor McGregor.

Här är idrottarna som har tjänat mest

1. Lionel Messi, 130 miljoner dollar

2. LeBron James, 121,2 miljoner

3. Cristiano Ronaldo, 115 miljoner

4. Neymar, 95 miljoner

5. Stephen Curry, 92,8 miljoner

6. Kevin Durant, 92,1 miljoner

7. Roger Federer, 90,7 miljoner

8. Canelo Alvarez, 90 miljoner

9. Tom Brady, 83,9 miljoner

10. Giannis Antetokounmpo, 80,9 miljoner

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.