Liverpool befäste serieledningen efter kross

Uppdaterad
Publicerad

Liverpool var tillbaka i Storbritannien efter den senaste titeln i VM för klubblag. Och serieledarna Liverpool ställdes mot ligatvåan Leicester och det såg på förhand ut som en tuff match. Men Liverpool gjorde som så många gånger förr denna säsong och åker hem med tre nya poäng i bagaget. Stor matchvinnare blev Trent Alexander-Arnold som stod för två assist och ett mål.

I helgen korades Liverpool till världens bästa klubblag efter segern i klubblags-VM. Och det är nog inte många som ifrågasätter det i år, i dag blev det tre nya poäng efter 4-0 mot ligatvåan Leicester och befäster serieledningen med 13 poäng ned till dagens motståndare.

Matchen inleddes med böljande spel med chanser åt båda håll men efter en dryg halvtimme prickade Trent Alexander-Arnold pannan på Roberto Firmino som nickade in 1-0. Bara minuten efter ledningsmålet fick Mané ett friläge men Kasper Schmeichel i Leicester-buren fick bollen rakt på sig.

Trent Alexander-Arnold inblandad i allt framåt

Det skulle dröja till den andra halvleken innan Liverpool återigen hittade nätmaskorna. Återigen var Trent Alexander-Arnold inblandad när han träffade armen på Caglar Söyüncü och Liverpool blev tilldömda straff. Då klev inbytte James Milner fram och var som vanligt säkerheten själv från elva meter när han satte dit 2-0.

Firma Firmino/Alexander-Arnold låg även bakom 3-0 när Firmino efter en briljant mottagning kunde smälla in bollen i krysset efter ett klokt inlägg av Alexander-Arnold. Ytterbacken skulle även få kröna den fantastiska insatsen med ett mål när han fick bollen strax utanför straffområdet i en blixtrande kontring. Alexander-Arnold smällde till med en härlig sträckt vrist och bollen borrade sig in i bortre hörnet bakom en chanslös Schmeichel.

Liverpool leder efter segern ligan med 13 poäng och just nu är det inte mycket som tyder på att det blir något annat än en efterlängtad Premier League-titel för de röda från Liverpool.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.