Mikel Arteta vill ha kvar Fredrik Ljungberg i tränarstaben Foto: TT Nyhetsbyrån

Ljungberg blir kvar i tränarstaben

Uppdaterad
Publicerad

Mikel Arteta, Arsenals nytillsatte huvudtränare, bekräftade under en presskonferens i dag att Fredrik Ljungberg kommer att fortsätta verka inom Londonklubben. Vilken position svensken ska få är fortfarande oklart.
– Hans kunskaper om spelet kommer att hjälpa oss att bli bättre, säger Mikel Arteta.

Sex matcher som huvudtränare blev det för Fredrik Ljungberg. Nu har Arsenal valt att gå vidare med den f.d assisterande tränaren för Manchester City, Mikel Arteta. Ljungberg har tidigare uttryckt en vilja om att vara kvar i klubben och efter några dagars spekulationer slår Arteta nu fast att så blir fallet.

– Vi pratade och kom fram till ett beslut att det bästa för honom var att stanna med oss. Han känner spelarna, han vet om situationen, han vet historien, var vi kommer ifrån och hans kunskaper om spelet kommer att hjälpa oss att bli bättre, sade Arteta under dagens presskonferens.

”Han är redo att hjälpa till”

Mikel Arteta gjorde fem år som spelare i den rödvita tröjan och menar att han hade positiva diskussioner med sin företrädare efter lördagens match mot Everton.

– Jag pratade med honom om min idé och personerna jag vill ta in för att bygga mitt tränarteam, deras roller och avsvarsområden. Jag ville veta vad han (Ljungberg) tänkte och vad hans förväntningar var. Jag fick ett väldigt bra intryck av honom. Han är redo att hjälpa till. Han var väldigt positiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer