”Klubben vill att jag stannar”

Uppdaterad
Publicerad

Det stannade vid en seger för Fredrik Ljungberg som huvudtränare för Arsenal. I den sista matchen innan Mikel Arteta tar över blev Arsenal nollade av krislaget Everton men fick med sig en poäng efter 0-0. Vad som händer med Ljungberg nu är oklart.

– Klubben vill att jag stannar men jag ska prata med Mikel i morgon, säger Ljungberg till Canal +.

Fredrik Ljungberg tog över huvudansvaret i slutet på november och var en tillfällig lösning för Arsenal. Huruvida han återgår till sin roll som assisterande tränare, som han hade under inledningen av säsongen, är fortsatt oklar.

Igår meddelade Arsenal att den tidigare storspelaren Mikel Arteta tar över och Ljungbergs sista framträdande, för den här gången, blev matchen mot krislaget Everton.

Det var en riktig ångestmatch vilket spelet tydligt visade. Den förta halvleken bjöd inte på mycket av kvalitet. Andra halvlek blev spelmässigt något bättre men inget av lagen lyckades göra några mål.

– Jag tycker vi dominerar matchen idag med ett ungt lag på planen. Det är mycket bättre idag än tidigare.

Fredrik Ljungberg gjorde fem matcher som huvudansvarig, med Europaspel inräknat. På de fem matcherna blev det en seger och två kryss. Även Everton har sparkat sin tränare och inför dagens match stod det klart att Carlo Ancelotti tar över.

Arteta har en lång spelarkarriär bakom sig och mellan 2011 och 2016 spelade han i Arsenal. Efter spelarkarriären har han varit assisterande tränare åt Pep Guardiola i Manchester City. Nu återvänder han alltså till Arsenal.

– Han är en bra coach och har många bra idéer.

Segern som fick Ljungbergs tummar att lyfta (9 december 2019):

Premier League

Everton logo

Everton

0 - 0

Arsenal logo

Arsenal

Goodison Park, Liverpool
Publik: 39336
Domare: Kevin Friend

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.