Fredrik Ljungberg. Foto: Bildbyrån

Ljungberg avslutar med Arsenal i morgon

Uppdaterad
Publicerad

I dag utsågs Manchester Citys hjälptränare Mikel Arteta till ny huvudtränare i Arsenal. Fredrik Ljungberg som tillfälligt lett laget de senaste matcherna får ta avsked. Svenskens sista match som huvudansvarig för laget blir i Liverpool i morgon då Everton väntar.

– Jag ser mycket fram emot matchen. Det kommer att bli en svår match eftersom alla vet att han tagit över laget. Jag hoppas att alla spelare kommer att vara motiverade och ge allt på planen, med mig och honom, säger Ljungberg till Arsenals hemsida om ankomsten av spanjoren, en person som Ljungberg gillar.

– Jag ser verkligen fram att sitta ner och diskutera saker. Jag har träffat honom tidigare. Jag har den djupaste respekt för honom och hans kunskaper. Tillsammans tror jag att vi kommer att göra väldigt bra ifrån oss, säger Ljungberg.

Arteta har en lång spelarkarriär bakom sig och mellan 2011 och 2016 spelade han i Arsenal. Efter spelarkarriären har han varit assisterande tränare åt Pep Guardiola i Manchester City. Nu återvänder han alltså till Arsenal.

Arsenal-bossen om Ljungberg: ”Han gör det bra” (16 december 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.