Arsenal-bossen: ”Ljungberg potentiell tränare för oss”

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Ljungberg är tillförordnad huvudtränare för Arsenal efter att Unai Emery sparkats i november. I jakten på en ny huvudtränare är Ljungberg en av kandidaterna.

– Det finns ingen anledning att han inte skulle kunna vara potentiell tränare för oss, säger klubbens generalsekreterare, David Miles till SVT Sport.

Arsenal har gått kräftgång i Premier League den här säsongen och Unai Emery fick lämna sin post i slutet på november. Sedan Ljungberg kom in som tillfällig tränare har laget tagit fyra poäng på fyra matcher i Premier League.

Klubben är på jakt efter en ny tränare men det finns ingen tidsplan för när det kommer bli klart.

– Jag är inte involverad i processen men jag är säker på att vi vill lösa det så snart som möjligt. Freddie var en väldigt bra spelare och han har gjort det bra som huvudtränare. Han är tillförordnad och vi hoppas att hitta lite stabilitet i framtiden. Antingen med Freddie eller någon annan, för att hitta tillbaka och börja vinna matcher i Premier League.

”Gör det bra”

Miles ser Ljungberg som en potentiell lösning även på längre sikt.

– Det finns ingen anledning att han inte skulle kunna vara potentiell tränare för oss. Han har länge jobbat med Unai Emery och jag är säker på att han kommer bli en bra huvudtränare. Om inte för Arsenal, för en annnan klubb. Han gör det bra just nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.