Foto: Bildbyrån

Ljungbergs Arsenal utbuat i kollapsen

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Ljungbergs Arsenal blev utbuat på hemmaplan efter att ha kollapsat mot Manchester City.

Slutresultatet skrevs till 3-0 och Arsenal lyckades bara få iväg ett skott på mål.

– De är mästare av England och de visade sina kvaliteter i dag, säger Ljungberg till Bein Sports.

Efter sju matcher utan seger kunde Arsenal fira över tre poäng mot West Ham förra helgen. Det följdes upp med ett kryss mot Standard Liege i Europa League som betydde avancemang till 16-delsfinal.

Den glädjen blev som bortblåst efter dagens nederlag mot Manchester City. Matchen var inte ens 90 sekunder gammal när Kevin De Bruyne gjorde matchens första mål. Han gjorde ytterligare ett mål i matchen.

– Det är inte många spelare i världen som gör mål som han gör. Det är väldigt svårt att komma tillbaka från det att vi hamnar i 3-0-underläge, säger Ljungberg till media.

Mezut Özil fick starta men blev utbytt i den andra halvleken och visade sitt missnöje genom att sparka iväg sin vante i frustration.

”Måste ta ett beslut”

Ljungberg har tagit fyra poäng som tränare på fyra matcher och har inte vunnit en hemmamatch sedan 24 oktober.

42-åringen, som enbart har klubbens ungdomstränare Per Mertesacker vid sin sida som assisterande, har tidigare i veckan talat ut om att en bredare tränarstab i klubben är nödvändig. Något som återigen kom på tal när Ljungberg intervjuades av Sky Sports efter förlusten mot Manchester City.

– Jag har sagt till ledningen att de måste ta ett beslut. Vi är alla här för att hjälpa till men Per har ett annat jobb vid sidan samtidigt. Han bidrar mycket för att hjälpa till, och många andra gör sitt. Men ett beslut behöver tas så att jag får samma resurser som andra klubbar, sade Ljungberg uppriktigt och tillade:

OCKSÅ I DAG: Snöpligt självmål av Lindelöf när United tappade poäng

Premier League

Arsenal logo

Arsenal

0 - 3

Manchester City logo

Manchester City

Emirates Stadium, London
Publik: 60031
Domare: Paul Tierney

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.