Roberto Firmino gjorde två av målen när Liverpool vände och vann mot Burnley med 4-2 Foto: TT

Liverpool hakar på City i toppen

Liverpool har inte gett upp drömmen om en Premier League-vinst än. Trots en tuff öppning hemma mot Burnley kunde laget vända och vinna med 4–2. Nu är avståndet till Manchester City återigen nere i en poäng.

Två vinster och en hel del bortförklaringar har varit Liverpools facit de senaste sju matcherna och när Burnley redan i den sjätte minuten satte 1–0 såg det ut att bli ännu en besvikelse. Ashley Westwood skruvade in bollen direkt på hörna bakom en rasande Alisson som upplevde att han blev störd av andra Burnleyspelare.

Men Liverpool kom tillbaka. Roberto Firmino stötte in ett inlägg från Mohamed Salah redan en kvart senare och Sadio Mané skulle också hinna näta innan den första halvleken var över.

Hemmalaget fortsatte att dominera i den andra halvleken. Tom Heaton stod dessutom för en riktig tavla när hans utspark landade rakt i knät på Salah som än en gång kunde spela fram Firmino, och 3–1 var ett faktum.

Segersiffrorna skrevs till slut till 4–2, efter mål från Johan Berg Gudmundsson och Sadio Mané.

Liverpool hakar nu på Manchester City i ligatoppen med åtta matcher kvar.

– Dagens budskap är att ingen blir av med oss om vi spelar som vi gjorde i dag. Vi hade den perfekta mixen av att stå upp mot motståndaren, att klara av omständigheterna och att spela fotboll. Det var väldigt bra, jag gillade det, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp.