Virgil van Dijk i kamp med Arsenals segerskytt Reiss Nelson. Foto: TT

Liverpool givmilt mot Arsenal – får bucklan nästa vecka

Liverpool, som tappat energi, var givmilt i London och förlorade mot Arsenal med 1-2 efter dubbla bjudningar. Nästa vecka får dock Liverpools spelare och ledare ta emot ligabucklan efter hemmamötet med Chelsea 22 juli.

– Deras två mål var gåvor från oss. Fram till deras första mål handlade det bara om oss men sedan gav vi dem två mål och då var det svårt att komma tillbaka. Vi fick vad vi förtjänade, säger en av ”givarna” Virgil van Dijk till Sky Sports.

De tre missade poängen gör att  Liverpool inte kan nå Manchester Citys Premier League-rekord på 100 poäng. Liverpool kan som mest nå 99.

Dalglish delar ut bucklan och medaljerna

Det kommer att vara efter sista hemmamatchen för säsongen och traditionen bjuder att medaljerna ska delas ut till en klar mästare i samband med det tillfället. Den förre storspelaren och tränaren Kenny Dalglish (spelande tränare när Liverpool med Glenn Hysén i laget senast vann ligan 1990) kommer att vara med och överräcka buckla och medaljer vid en specialbyggd scen vid den ikoniska läktarsektionen The Kop, som ska smyckas upp med flaggor och klubbsymboler, på Anfield.

Med tanke på rådande coronapandemi kommer inga fans, eller ett väldigt begränsat antal, att närvara vid matchen och prisutdelningen. Liverpool har lanserat hashtagen #LFCathome och uppmanat fansen att inte samlas utanför Anfield.

Matchen visas fritt på allmän tv

Matchen kommer även att frivisas på allmän tv för att få folk att stanna hemma.

När ligaguldet blev klart för ett par veckor sedan samlades tusentals fans utanför arenan.

Liverpool avslutar säsongen med att spela i Newcastle söndagen den 26 juli.

I kväll mot Arsenal började det bra när Sadio Mané störtade fram i straffområdet och stötte in 1-0 men två bjudningar senare hade Arsenal vänt redan i första halvlek.

Först agerade kaptenen Virgil van Dijk nonchalant med en bakåtpassning och Alexandre Lacazette kunde kvittera till 1-1. Strax före pausen drog målvakten Alisson iväg bollen så att Arsenal-spelare kunde fånga upp den och Reiss Nelson gjorde 2-1.

– När jag var liten drömde jag om att göra mål mot de stora pojkarna så jag är nöjd med resultatet och mitt mål, säger 20-årige Nelson efter sitt första Premier League-mål till Sky Sports.

Liverpool gjorde en ansträning för att kvittera och hade en boll i mål i den 96:e minuten men då hade domaren redan blåst för ruff.

KLIPP: Liverpools fans firar ligatiteln (27 juni 2020)