Jürgen Klopp fick gåshud av att ha fansen tillbaka på läktaren. 2000 fans var tillbaka på Anfield. Foto: TT

Klopp: ”Fick gåshud av publiken”

Tottenhams vinsttåg i Premier League fortsätter. 2 000 personer på Tottenham Stadium fick se sitt lag vinna i derbyt mot Arsenal med 2–0 efter dubbla klassmål. Laget ligger före Liverpool på målskillnad i tabelltoppen.

– Visst är vi glada. Vi kontrollerade matchen med att vara säkra i defensiven, säger tränaren José Mourinho, vars lag låg lågt och satsade på kontringar. Tottenham hade endast 31 prodent av bollinnehavet på sin egen hemmaarena.

Arsenal, som efter förlusten ligger på en 14:e plats, besökte ett Tottenham som inte förlorat på de sex senaste hemmamötena med Arsenal.

Corona och idrott

Hemmalaget och José Mourinho kom med en tydlig plan: ligg lågt och kontra. Precis det gjorde man, och Son Heung-Min gav Tottenahm ledningen efter 13 minuter på just en kontring. Koreanen fick en lucka, och böjde vackert bollen över Bernd Leno i Arsenalmålet.

Kane historisk

Arsenal hade svårt att skapa några heta målchanser, trots ett massivt bollinnehav. Istället var det Harry Kane som dundrade in 2–0 på pass från Son. Målet innebär att Kane är North London-derbyts bästa målskytt genom tiderna. Det var Kanes elfte mål mot Arsenal i karriären.

Mourinho var säkerligen nöjd med en 2–0-ledningen i paus, och den andra halvleken bestod mestadels av försvarsspel från de liljevita. Arsenal förde spelet, men kom inte riktigt nära.

Det var en extatisk Mourinho som firade inför de 2 000 personerna på Tottenham Stadium. Segern betyder att Tottenham kliver upp i serieledning.

Klopp: ”Den perfekta kvällen”

Tottenham skuggas av regerande mästarlaget Liverpool som har samma poäng, men sämre målskillnad. Den bättrades ändå på med en 4–0-seger över Wolverhampton. Mohamed Salah öppnade målskyttet i första halvlek och sedan föll tre mål inom loppet av 20 minuter efter paus, genom Georginio Wijnaldum, Joel Matip och ett självmål.

– Var inte det här den perfekta kvällen? frågar sig Liverpools tränare Jürgen Klopp.

– Tänk om någon för tio månader sedan hade sagt att vi skulle ha en match och att bara 2000 skulle dyka upp. När vi gick ut och mötte publiken fick vi gåshud, jag hade ingen aning om hur det skulle kännas. Det var perfekt, säger Klopp till Amazon.

I samband med matchen berättades det att Wolverhamptons Raul Jimenez fått lämna sjukhuset efter skallfrakturen förra söndagen mot Arsenal och nu får rehab i hemmet.