Liverpool släpps inte in i Tyskland – oklart med CL-mötet med Leipzig Foto: Bildbyrån

Liverpool släpps inte in i Tyskland – oklart med CL-mötet med Leipzig

Uppdaterad
Publicerad

Tyska myndigheter hindrar Liverpool från att åka in i Tyskland och Champions League-mötet med Emil Forsbergs Leipzig om knappt två veckor.

Anledningen är den muterade brittiska varianten av coronaviruset som gjort restriktionerna mellan länderna hårdare. Leipzig hade ansökt om ett undantag för Liverpools spelare och personal inför åttondelsfinalen 16 februari men fått nej av den tyske inrikesministern, rapporterar nyhetsbyrån DPA.

Restriktionerna gäller minst fram till den 17 februari.

Corona och idrott

Vad som händer med matchen är inte klart. Leipzig kan vända sig till Uefa och begära att den ska spelas på neutral plan. Ett annat alternativ är att vända på spelordningen och låta Liverpool vara hemmalag den 16 februari. Returmötet ska spelas 10 mars.

Även Manchester Citys match hotas

I det fallet skulle Leipzigs trupp vara tvungen att gå i karantän vid hemkomsten till Tyskland.

Uefa bevakar utvecklingen och är berett att flytta fram matcher. Den 2 april är sista datum för att kunna spela en åttondelsfinal, skriver AP.

Även Manchester Citys möte med Borussia Mönchengladbach på bortaplan 24 februari är i fara.

KLIPP: Ny hemmaförlust för Liverpool

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet