Liverpool hade lekstuga i premiären

Världens mest fruktade anfallstrio? Frågan ser ut att vara aktuell i år också. Liverpool premiärslog West Ham med 4-0 och tog därmed säsongens första steg på segervägen.

Förra säsongen nådde man final i Champions League, men en skada på Mohamed Salah och två tabbar av Loris Karius gjorde att Liverpool föll mot Real Madrid.

I dag vankades premiär hemma på Anfield. Premier League-säsongen startade för de röda – och Salah såg till att man kopplade grepp direkt.

På ett inspel från vänster stötte den egyptiske stjärnan in 1-0. Liverpool hade fått starten man önskade och kunde marschera vidare mot sin 500:e Premier League-seger någonsin.

Mané nätade igen

Det går att argumentera för att West Ham-försvaret läckte på kanterna, men det går också att lyfta fram hemmalagets anfallstrio som fortsätter att imponera.

Tillsammans med Sadio Mané och Roberto Firmino forsade Salah fram, innan Mané rakade in 2-0 sekunder före paus. Han har nu gjort mål i tre raka ligapremiärer för Liverpool.

I andra änden av planen jublade målvakten Alisson Becker, ny från Roma. I sin tävlingsdebut fick han hålla nollan och samtidigt stod Naby Keita, nye mittfältaren från RB Leipzig, för en solid insats.

I början av andra halvlek bröt Firmino fram i banan, men fick inte kontroll på bollen. I stället hamnade den hos Mané, som skyfflade in sitt andra mål. 3-0 och ett West Ham i brygga.

Strålande insats

Inte ens när Javier ”Chicharito” Hernandez byttes in med halvtimmen kvar, till förmån för debutanten Felipe Anderson, kunde West Ham komma tillbaka.

I stället prickade Daniel Sturridge in 4-0 via sin första bollkontakt. Med några minuter kvar av matchen mötte han bollen vid bortre stolpen och fastställde slutresultatet.

Jürgen Klopp har verkligen satt sin prägel på detta lag. Här finns presspel, skärpa i kontringarna, förmåga att återerövra boll och en stor portion arbetskapacitet.

För fjärde matchen i rad har Liverpool gjort fyra mål mot West Ham. Den här insatsen var precis vad man behövde för att sparka igång en säsong där man förväntas kämpa om guldet.