Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se delar av Tottenhams presentationsvideo på Lucas Bergvall i spelaren Foto: Bildbyrån/Tottenham

Lucas Bergvall klar för Tottenham

Uppdaterad
Publicerad

Födelsedag och kontraktsskrivning.

Det blev en bra fredag för Lucas Bergvall som nu har presenterats av Premier League-klubben, Tottenham Hotspur.

Lucas Bergvall har skrivit på ett kontrakt med Londonklubben som sträcker sig över 2029, detta meddelar klubben på sin hemsida.

Djurgårdens hemsida, som är klubben han säljs ifrån, säger Bergvall bland annat att han fått ett varmt välkomnande av ”Spurs”.

– Det är en fantastisk känsla att få skriva på för Tottenham och en dröm att få möjligheten att spela i Premier League. Jag har fått ett otroligt varmt mottagande av klubben och känner mig verkligen välkommen, säger Bergvall.

Rekord för Djurgården

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson bekräftar att det är Djurgårdens största försäljning någonsin.

– Det här är den största spelarförsäljningen i Djurgårdens historia. Alla papper är nu påskrivna där vi är överens om en övergång – och från den 1 juli kommer Lucas Bergvall att övergå till Tottenham. Fram tills dess till kommer Lucas att tillhöra Djurgården och spela för oss under vårsäsongen.

Bergvall ska ansluta till Djurgårdens träningsläger på Gran Canaria på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.