Virgil van Dijk och Mohamed Salah tvingades kliva av i FA-cupfinalen. Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Lugnande Liverpool-besked om Mohamed Salah och Virgil van Dijk

Uppdaterad
Publicerad

Både Mohamed Salah och Virgil van Dijk utgick i gårdagens FA-cupfinal mot Chelsea.

Men det tycks inte röra sig om några allvarliga skador.

– Båda mår helt okej, säger managern Jürgen Klopp.

Trots Liverpools straffseger i går fanns det en viss oro bland lagets supportrar, inför avslutningen av ligan och Champions League. Detta då både Mohamed Salah och Virgil van Dijk tvingades utgå.

Salah redan efter en halvtimme, då han tog sig för ljumsken. van Dijk inför förlängningen, oklart varför. Men han hade inte blivit utbytt en enda gång tidigare denna säsong, så att det fanns oro att han kände av en skada.

”Mår helt okej”

Men efter matchen lugnande manarn Jürgen Klopp de oroliga.

– Att byta ut Mohamed Salah var mest i förebyggande syfte. Mo sa ”Jag känner av något, men jag kan fortsätta”. Ja sa ”Nej”. En fotbollsmatch är inte särskilt bra i fysioterapisyfte, det blir sällan särskilt mycket bättre. Och sen stod ”Virg” med mig och sa att han kände av något, men trodde att det skulle gå bra, sade han på en presskonferens, och fortsatte lite senare:

– Jag pratade med båda efter matchen, och båda mår helt okej. Allt vi vet nu är att det inte är någon större oro, utan de har klarat sig bra. Men nästa match är redo på tisdag, och det är ju ganska snart. Jag tror att båda kommer att vara redo.

– Vi har träning i morgon (läs: i dag), och om de då säger att de är helt friska skulle jag bli förvånad, men vi får se därefter.

KLIPP: Här vinner Liverpool FA-cupen efter straffdrama

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.