Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Luis Rubiales mamma hungerstrejkar – inlåst i kyrka Foto: TT/Bildbyrån

Luis Rubiales mamma hungerstrejkar: ”Omänsklig och blodig jakt”

Uppdaterad
Publicerad

Den spanske fotbollsordföranden Luis Rubiales är avstängd av Fifa efter skandalkyssen.

Då väljer hans mamma, Angeles Bejar, att hungerstrejka inlåst i en kyrka tills en lösning på ”den omänskliga och blodiga jakten” hittas, enligt Marca.

Skandalen kring den spanske fotbollsförbundsordföranden Luis Rubiales har tagit en ny oväntad vändning.

Rubiales mamma, Angeles Bejar hungerstrejkar och har låst in sig själv i en kyrka som en protest mot behandlingen av hennes son, det rapporterar den spanska tidningen Marca.

Mamman var med under en församling med sin syster och när prästen lämnade låste hon in sig. Hungerstrejken kommer att pågå på obestämd tid dag och natt tills en lösning har hittats i ”den omänskliga och blodiga jakten på min son som han inte förtjänar”.

Luis Rubiales är avstängd från all fotbollsrelaterad verksamhet under 90 dagar av Fifa, samtidigt ska det spanska förbundet ha ett krismöte under måndagseftermiddagen.

Skandalen grundar sig i att Luis Rubiales tog tag i fotbollsspelaren Jennifer Hermoso, under medaljcermonin efter VM-finalen, och kysste henne på munnen utan hennes samtycke. 81 spanska fotbollsspelare, inklusive guldlaget, har sedan vägrat landslagsspel tills Rubiales avgår. Något han vägrar göra.

KLIPP: Spanska kysskandalen – detta har hänt

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Susana Vera / BILDBYRÅN

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.