Lustig hyllar supportrarna inför derbyt: ”Otroligt bra – hög, hög klass i Europa”

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Lustig och AIK gör sig redo för söndagens Stockholmsderby mot Djurgården.

Där väntar, i vanlig ordning, stor publikfest.

– Hela allsvenskan och supportrarna i alla lag levererar otroliga tifon och bra stämning runtom hela Sverige, säger Mikael Lustig till SVT Sport.

Förra helgen blev det en tung förlust för AIK med 0-3 borta mot Malmö. I veckan studsade man dock tillbaka med en 1-0-seger hemma mot Varberg.

Under fredagen vankas det sol och lugn träning på de svartgulas träningsanläggning på Karlberg.

– Vi är inte nöjda med inledningen, men det kunde sett värre ut. Vi har tagit sex poäng, men det såg bra ut mot Varberg senast och vi hoppas att vi kan fortsätta där, säger Mikael Lustig till SVT Sport.

”Han blev nollad i första matchen”

Laget förbereder sig nu inför den femte omgången av allsvenskan. Där väntar rivalen Djurgården – ett lag som man bara förlorat mot en gång på 20 möten i allsvenskan.

– Oftast kan det vara så att man har ett eller några ”bogeyteam” i en serie. För AIK kan du också hitta ett lag som vi har haft problem med, oftast kan det sitta i, säger Lustig innan han med ett leende säger:

– Bara hoppas att det fortsätter så (för Djurgården).

En match i matchen är den mellan Djurgårdens Victor Edvardsen och AIK:s backlinje.

– Han blev nollad första matchen när vi mötte dem. Vi går inte igenom spelare för spelare på det sättet, först och främst är det Djurgården som ska stoppas. 

”Stämningen, inramningen, tifona...”

Under tillställningen väntas i vanlig ordning stor publikfest på Friends Arena. Då väljer Lustig att hylla de svenska supportrarna.

– Hela allsvenskan och supportrarna i alla lag levererar otroliga tifon och bra stämning runtom hela Sverige. Det är kul både hemma och borta. Ett Stockholmsderby är otrolig hög kvalité.

– Stämningen, inramningen och tifona. Det är hög, hög klass ute i Europa. Det är någonting som svenska supportrar och AIK och de andra Stockholmsklubbarna ska vara väldigt stolta över. 

MISSA INTE: Se och hör intervjuerna med Djurgårdens Haris Radetinac och AIK:s Mikael Lustig inför derbyt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.