Lustig: ”Jag har mått väldigt dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter nationalsången, inför returmötet mot Italien på San Siro, ilsknade den svenska ytterbacken Mikael Lustig till mot de italienska supportrarna som buade. Lustig skrek ”jävla fittor är de”. Nu ber han om ursäkt på Instagram.

”Italienska publiken buade under den svenska nationalsången och under den enorma pressen så tappade jag fattningen. Jag blev arg och skrek rakt ut i frustration mot publiken. Jag valde ett ord jag i efterhand ångrar enormt mycket. Det var inte okej, det är inte okej och jag ber om ursäkt. Jag har mått väldigt dåligt över detta de senaste dagarna.”, skriver Lustig på Instagram.

Insta

VM-kval fotboll

Sedan tidigare har Mikaels fru Josefin Lustig gått ut på sin blogg och sagt att hon inte stöttar hans ordval.

”Var Mickes ordval något jag stöttar? Nej. Är det ett ord han eller någon annan i vår familj vanligtvis använder? Absolut INTE. Jag har självklart pratat om detta med min man.”, skriver hon.

Även förbundskapten Janne Andersson kommenterade det inträffade på presskonferensen dagen efter match.

– Det tycker jag inte är bra, självklart ska man välja sina ord. Det sker i stridens hetta med ett enormt adrenalinpåslag och han slängde ur sig något mindre lämpligt, sade han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet