Mikael Lustig om internationella kritiken mot Sverige. Foto: Bildbyrån

Lustig: ”Skiter fullständigt i vad Europa tycker”

Uppdaterad
Publicerad

Utländsk media har sågat Sverige för att spela ”tråkig fotboll”.

Motståndarlags spelare och ledare likaså.

Men det rör inte landslagsförsvararen Mikael Lustig ryggen:

– Jag skiter fullständigt i vad de ute i Europa tycker om Sverige, säger han.

Under lördagens pressträff fick Mikael Lustig och Victor Lindelöf frågan vad de säger om spelet så här långt. Sverige vann gruppen och är klara för åttondelsfinal. Men hur har det känts spelmässigt?

– Vi har inte varit nöjda med vårt spel, det har vi inte. Men samtidigt gäller det att gå vidare från gruppen. Första matchen mot Spanien är speciell  när vi möter ett såpass bollskickligt lag. Där var det viktigt att vi ville få poängen, sa Lustig och fortsatte:

Fotbolls-EM

– Sedan möter vi ett Slovakien som har noll skott på mål, där kan man välja att hylla vårt försvarsspel eller såga vårt anfallsspel. I sista mot Polen gör vi det bra första tio minuterna och vill inte falla tillbaka och spela den typen av fotboll men det är tufft under ett mästerskap.

”Vi vann gruppen och är vidare”

Lindelöf fyllde på:

– Det viktigaste är resultatet och jag tror inte att så många bryr sig om vad folk tänker runtomkring. Vi vann gruppen och är vidare, det är det som är det absolut viktigaste och sedan får folk runtom tycka vad de vill. Det viktigaste är vad vi känner inom gruppen.

På tisdag är det åttondelsfinal mot Ukraina.

Kan det vara extra tändvätska för det svenska laget när internationell media samt motståndare pratar om ett Sverige som spelar ”tråkig fotboll”? Inte alls, menar Lustig.

– Jag skiter fullständigt i vad de ute i Europa tycker om Sverige. De som vill vara med oss på den här resan får vara det och det tror jag att de flesta svenskar är, så vi tuffar vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet