Hegerberg stor matchhjälte när Lyon tog fjärde raka CL-titeln

Lyon är Champions League-mästare för fjärde året i rad.

Stor hjälte blev norska stjärnan Ada Hegerberg som med sitt hattrick låg bakom 4-1-segern mot Barcelona.

– Det är magiskt, säger 23-åringen i TV-sändningen enligt NRK.

Matchen var bara 30 minuter gammal när Ada Hegerberg mötte ett inlägg från höger och med ett hårt skott nära mål smällde in 4-0 för Lyon och därmed fullbordade sitt hattrick i Champions League-finalen mot Barcelona.

– Det är magiskt, säger en tårögd Hegerberg i TV-sändningen enligt NRK.

Hyllar familjen

På läktaren följde norskans familj matchen.

– Ingenting av det här hade skett utan dem.

Det är första gången sedan 2009 som en spelare gör hattrick i en Champions League-final, för tio år sedan hette spelaren Inka Grings.

Hegerberg gjorde också 2-0 och 3-0 för Lyon som imponerade i matchinledningen.

Norskans första mål kom efter bra förarbete av Shanice van de Sanden. Den snabba nederländskan tog sig först snyggt runt på högerkanten och spelade sedan in till en fri Hegerberg som i straffområdet satte bredsidan till bollen och rullade in 2-0.

– Det här är den bästa matchen vi har gjort den här säsongen. Du ser från start att det här är vår match. Alla gör sitt yttersta, då är vi bäst i världen, säger Hegerberg.

3-0 efter 19 minuter

Även 3-0-målet kom efter att Lyon tagit sig runt på kanten. Ett lågt inspel från vänster nådde superstjärnan som elegant  stötte bollen i mål i den 19:e matchminuten.

Barcelona, som spelade sin första Champions League-final, hade stora problem att hänga med ett offensivt Lyon som inte gav spanjorskorna en chans att ta sig in i matchen. 1-0 kom redan efter fem minuter när van de Sanden serverade Dzsenifer Marozsán som öppnade målskyttet.

Barcelona gjorde ett par bra byten i den andra halvleken och fick ny energi. De skapade två riktigt bra chanser innan reduceringen kom med en minut kvar av ordinarie speltid. Målet hjälpte dock föga, Lyon kontrollerade finalen fullständigt och vann med 4-1.

För den franska klubben var det fjärde raka Champions League-titeln, den sjätte totalt.