Rafael Márquez misstänkt för att vara del av knarkkartell. Foto: TT Nyhetsbyrå

Márquez nekar till knarkkoppling

Uppdaterad
Publicerad

Mexikanske fotbollsspelaren Rafael Márquez, med ett förflutet i bland annat Barcelona och Monaco, nekar till anklagelserna från det amerikanska finansdepartementet.

Márquez anklagas för att han ska ha ekonomiska förbindelser med en misstänkt knarklangare med koppling till knarkkarteller i Sinaloa och Jalisco.

-Jag nekar kategoriskt till att jag har någon som helst form av relation med nämnda organisation, eller till de påstådda händelserna, säger Márquez, som frivilligt tagit kontakt med mexikanska justitiedepartementet, i ett uttalande.

Målvakt åt knarkkartell

Márquez är en av 21 personer på finansdepartementets sanktionslista i relation till knarkkartellen som kontrolleras av Raul Flores Hernandez. Fotbollsspelaren anklagas bland annat för att ha agerat så kallad målvakt åt knarkkartellen och gömt tillgångar.

38-årige Rafael Márquez är fortfarande aktiv i landslaget och spelade Confederations Cup för Mexiko tidigare i somras. Han spelar numera sin klubbfotboll i hemlandet, för laget Atlas från Guadalajara.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.