Gabriel Jesus (vänster) och Kyle Walker (höger) har testats positivt för covid-19 Foto: Bildbyrån

Manchester City-duo coronasmittade

Uppdaterad
Publicerad

Kyle Walker och Gabriel Jesus har testats positiva för covid-19, det skriver Manchester City på sin hemsidan.

Även två spelare i ledarstaben ska ha smittats och kvartetten ska nu självisolera sig.

Engelska ligaåttan Manchester City har drabbats av covidsmitta. Två viktiga spelare i form av ytterbacken Kyle Walker och anfallaren Gabriel Jesus har testats positivt för corona och ser nu ut att missa matcher för de ljusblå från Manchester.

Hektiskt schema väntar

Det är inte bara spelartruppen som drabbats, även två personer i ledarstaben är smittade, skriver klubben på sin hemsida.

”Alla fyra kommer nu att själv-isolera sig enligt Premier Leagues och Storbritanniens regerings protokoll för karantän”, skriver City i ett uttalande.

Manchester City har haft en tuff ligainledning och är för närvarande parkerade på en blygsam åttondeplats i ligan, åtta poäng efter Liverpool i topp. Under det hektiska julschemat väntar Newcastle under morgondagen och sedan Everton på Goodison Park två dagar senare.

KLIPP: Cavani sänkte Olsens Everton i ligacupen (23 december 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.