Sveriges Madelen Janogy. Foto: Bildbyrån

Madelen Janogy klar för tyska storklubben

Uppdaterad
Publicerad

Madelen Janogy är klar för den tyska storklubben Wolfsburg. För SVT Sport berättar hon om klubbvalet.

Kontraktet med Wolfsburg sträcker sig över den här och kommande säsong.

– Det ska bli jättekul. Jag är jättetaggad att komma dit och spela med världsstjärnorna som spelar i Wolfsburg. Jag tror att det är en väldigt utvecklande klubb att träna och spela matcher med, säger Madelen Janogy till SVT Sport.

Vad hoppas du bidra med i Wolfsburg?

– Att få ut mina spetsegenskaper med att utmana en mot en och ta mig förbi försvararen. Jag ska gå ut och göra det jag är bra på, och det är vad Wolfsburg också vill.

Toppklubb i Europa

Wolfsburg är en av Europas bästa klubbar. Klubben har vunnit tyska ligan fem gånger, varav tre i rad. Dessutom har Wolsburg vunnit Champions League vid två tillfällen.

– Det känns som en väldigt proffsig klubb. Jag har pratat med tränaren (Stephan Lerch) och sportchefen (Ralf Kellermann) och fått en väldigt bra bild av klubben.

I Wolfsburg blir Madelen Janogy lagkamrat med landslagsspelarna Hedvig Lindahl och Fridolina Rolfö.

Utöver Rolfö får hon konkurrens av danska stjärnan Pernille Harder och tyska landslagsanfallaren Alexandra Popp.

– Det kommer bli en otroligt tuff konkurrens. Det är världsstjärnor i laget, men det är jag medveten om. Det handlar om att vara här och nu samt fokusera på vad jag kan, säger hon och fortsätter:

– Jag kommer låta det ta tid för att byta Piteå mot Wolfsburg är ett stort steg. Det blir en stor förändring och jag kommer konkurrera med väldigt duktiga spelare. Jag går in med inställningen att det kommer bli väldigt tufft och att det får ta den tid som jag behöver.

Uppehåll

Efter 13 matcher leder Wolfsburg den tyska ligan före Hoffenheim. Just nu har laget speluppehåll till februari.

– Jag komma att åka ned den 7 januari. Det ska bli väldigt spännande och jag är väldigt tacksam för den här chansen och hjälpen jag fått från min agent Maria Karlsson, säger Madelen Janogy.

Klipp: Madelen Janogys höjdpunkter från succéåret:

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.