Magdalena Eriksson jublar i Chelsea-tröjan. Foto: Bildbyrån

Eriksson nära barndomsdrömmen: ”Vi vet vad som krävs”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag spelar Chelsea Champions League-final mot Barcelona. Kapten Magdalena Eriksson har guld i blicken.

– Vi har spelare som är vana vid att spela finaler och vet vad som krävs för att vinna dem, säger hon på presskonferensen.

Barcelona och Chelsea gör upp om Champions League-bucklan på Gamla Ullevi på söndag, med Magdalena Eriksson i fokus.

Den svenska landslagsbacken är kapten för Chelsea och på dagens presskonferens berättar hon hur tankarna går.

– Som fotbollsspelare är en av de största drömmarna att lyfta CL-bucklan. Det är en barndomsdröm och hade betytt så mycket. Vi har inte kommit så här långt för att inte ge allt i morgon, säger hon och fortsätter:

– Vi har spelare som är vana vid att spela finaler och vet vad som krävs för att vinna dem. Det enda som saknas är fansen och min familj och vänner. Jag har sagt till familjen att jag ska försöka ta oss till ytterligare en CL-final så att de får uppleva det med mig.

”Tråkigt för Linda”

Samtidigt passar Eriksson på att uttrycka sitt stöd för Linda Sembrant, som missar OS på grund av skada.

– Jag har inte hört detaljerna än, men det är väldigt tråkigt för Linda. Hon är en stor ledare för oss i landslaget och en fantastisk spelare.

Apropå fantastiska spelare lyfter hon fram en fruktad offensiv som motståndarna kommer med i morgon.

– Barcelona har briljerat i ligan och i Champions League, precis som vi. De har fantastiska spelare, främst offensivt, men vi har en bra plan för att stoppa dem. Vi har både ett bra försvar och en bra målvakt.

”Här för att stanna”

Chelsea, som redan vunnit ligan och ligacupen, kan nu ta sitt första Champions League-guld någonsin på damsidan.

– Vi har gradvis förbättrat oss på alla sätt. Laget, faciliteterna och även mina kvaliteter har vuxit för varje år. Att vi är här visar hur hårt vi jobbat. Vi har blivit en klubb stora spelare vill till, säger Eriksson.

Nyckeln till framgång? Anledningen till att Chelsea spelar final? Landslagsbacken resonerar kring det också.

– Det beror på flera faktorer. Vi har varit på en resa länge och nu har vi den bästa truppen vi haft samt en laganda och ett gemensamt mål. Det här är en dröm för alla, och vi är här för att stanna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.