Magnus Pehrsson har valt att sluta leda Kalmar FF. Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Magnus Pehrsson avgår som Kalmar FF:s tränare

Uppdaterad
Publicerad

En match återstår av allsvenskan.

Då väljer Magnus Pehrsson att lämna sitt jobb.

– För mycket fokus har hamnat på mig, säger han.

Kalmar har haft en tung säsong och riskerar fortfarande att åka ur allsvenskan, med en omgång kvar att spela.

När de i den sista omgången möter Sirius kommer laget inte ledas av Magnus Pehrsson.

”Haft långa diskussioner”

I dag meddelade nämligen KFF att Pehrsson valt att kliva av sitt uppdrag.

– Jag tycker att fokus har hamnat för mycket på mig den senaste tiden. Vi har haft långa diskussioner den här veckan om vad som är bäst för Kalmar FF på lördag i den här matchen som har hög dignitet. Jag har erfarenhet av att när det blir rörigt och att fokus ligger på olika saker blir det svårt för en trupp att prestera, sade han på en presskonferens under eftermiddagen, och fortsatte:

– Naturligtvis är det ett tråkigt beslut att ta men jag känner att det här laget behöver inte en elefant i rummet som allt handlar om, vilket jag själv varit. Det här laget behöver lugn och ro och fult fokus på matchen.

Konfronterades av supportrar

Den senaste tiden har det stormat rejält kring Kalmar FF. Efter hemmaförlusten mot Falkenberg konfronterades han av arga åskådare, och skrek då tillbaka på dem.

Lokaltidningen Barometern skrev så sent som i går att det finns en djup spricka mellan spelarna och tränarstaben. Tidningen skrev bland annat att flera spelare ville att Pehrsson och dennes assistent Jesper Norberg skulle avstå från att leda laget i matchen mot Sirius.

Den nye tränare Jens Nilsson kommer närmast från jobbet som utvecklingschef i klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.