Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT/Sveriges Radio

Maja Nilsson Lindelöf berättar om United-flytten: ”Fullständig chock”

Uppdaterad
Publicerad

Sommaren 2017 flyttade landslagskaptenen Victor Nilsson Lindelöf från portugisiska Benfica till storklubben Manchester United. I Sommar i P1 berätter frun Maja Nilsson Lindelöf, influencer och entreprenör, om dagarna då det blev klart.

– Fyra dagar senare satt vi på ett privatplan. Jag, Victor och hans agenter. Fortfarande i en fullständig chock, säger hon.

Maja Nilsson Lindelöf befann sig på en Ålandskryssning för att fira sin mammas 50-årsdag då det läckte ut att Victor Nilsson Lindelöf var klar för Premier League-jätten Manchester United.

– Under middagen börjar männen på mammas 50-årsfest komma fram till mig för att gratulera. Gratulera vadå, frågar jag lite full och förvirrad. ”Till England! Manchester United”, vrålas det i kör, säger hon i Sommar i P1 och fortsätter:

– I samma sekund börjar min telefon att plinga, lagom till alla tal som hålls för mamma. Victor skriver i versaler ”UNITED, ÄLSKLING”. Kompisar frågar om det är sant att vi ska flytta.

Kunde ha flyttat ett halvår tidigare

Maja Nilsson Lindelöf berättar att flytten var nära att ske redan i januari 2017.

– Självklart visste jag att saker och ting var på gång. I januari tidigare samma år stod det ett privatplan på Lissabons flygplats och väntade på Victor tre timmar innan transferfönstret stängdes. Manchester United blev inte av då, men vi hoppades såklart nu till sommaren.

”Jag var så stolt”

Det gick snabbt från att beskedet kom tills de var på plats i Manchester och Victor Nilsson Lindelöf fotades med tröjan och den dåvarande tränaren José Mourinho.

– Fyra dagar senare satt vi på ett privatplan. Jag, Victor och hans agenter. Fortfarande i en fullständig chock.

– Att ha fått följa Victor på den här resan och nu se honom sitta jämte tränarikonen José Mourinho var otroligt stort, även för mig som inte var särskilt insatt i fotboll. Jag var så stolt, säger Maja Nilsson Lindelöf.

Sommar i P1 släpps som podd klockan 07.00 och sänds i P1 13.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.