Krasnodar i ett möte med Valencia i mars 2019. Claesson firar mål med Cristian Ramirez och Ari. Foto: Bildbyrån.

Supersuccé för Viktor Claesson i Krasnodar

Marcus Berg missade en straff – men tryckte in returen.

Sedan levererade Viktor Claesson två mål och två klackassist för Krasnodar.

Det blev till slut storvinst med 7-2.

Senast Viktor Claesson gjorde mål i ryska ligan var den 26 maj 2019. I mitten av juli skadade han korsbandet och blev borta i över ett år.

I dag gjorde han tredje raka matchen från start med Krasnodar. Och Claesson hade en fin halvlek.

Missade straff – satte returen

Landslagskollegan Marcus Berg inledde målskyttet. I den 19:e minuten fick Krasnodar straff och Berg fick förtroendet. Bergs straff räddades först, men han tryckte in returen.

Fyra minuter senare var det dags för ett skönt mål för Claesson. Han sköt in bollen med högerdojan och skrek sedan ut sin glädje över att få göra mål igen.

Khimki gjorde sedan både 2-1 och 2-2. Arshak Koryan gjorde båda målen för bortalaget.

Innan den första halvleken var över hann dock Claesson hitta nätet igen. Från nära håll, mitt i straffområdet, sköt han enkelt in 3-2.

Två fina assist

Tonny Vilhena gjorde 4-2 och Remy Cabella fixade 5-2. Claesson assisterade till Cabellas mål med en fin klackpassning.

Claesson var inte klar där.

I den 74:e minuten levererade han en ny klackpassning till Daniil Utkin i djupled. Han sköt in 6-2.

Kristoffer Olsson startade också för Krasnodar, och mittfältaren stod för en bra insats.

KLIPP: Claesson gjorde comeback när Krasnodar vann (19 augusti 2020)