Malmö kvar i guldstriden – AIK utan chans på guld

Efter två sena mål vann Malmö FF mot AIK med 2-0 och är kvar i guldstriden. AIK är därmed borta ur guldstriden.

– Det är en stor besvikelse så klart, säger Henok Goitom till SVT Sport.

– Jag tycker att vi förtjänar segern. Vi har tålamod och utnyttjade våra chanser. Vi gör en fantastisk match och är som bäst med ryggen mot väggen, säger Arnor Traustason.

Med kvarten kvar kom Malmö FF i ett tungt anfall. Den nyss inbytte Guillermo Molins dundrade ett skott som Budimir Janosevic räddade rätt ut. På returen klippte Anders Christiansen in 1-0 med ett fräsande skott och Skåneklubben räddade kvar gulddrömmen fram till och med lördag.

Efter att Arnor Traustason gjort 2-0 i slutminuterna snedtände den stora AIK-klacken med att kasta flera smällare och matchen avbröts tillfälligt.

– Vi blev för passiva i vårt spel, vi är inte tillräckligt bra, säger AIK:s tränare Rikard Norling till C More.

I början av av den andra halvleken hade Malmö en fin chans när Jo Inge Berget som drog till direkt från en position vid straffpunkten men Budimir Janosevic räddade.

Ett par minuter senare fick MFF:s Felix Beijmo bollen på handen men domaren blåste inte straff, vilket det nog kunnat bli om det funnits VAR-teknik på arenan.

Det var en tuff första halvlek med flera hårda dueller. Allra bästa chansen hade Malmö FF:s Rasmus Bengtsson i den tionde minuten men hans nick gick tätt över. Han var även ganska tydligt dragen i tröjan och vädjade förgäves om straff.