Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

CL-drömmen krossad för Malmö – nollade på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Malmös Champions League-dröm är krossad.

Efter att återigen ha blivit nollade av Zalgiris från Litauen – denna gången på hemmaplan med 2-0 – är Skånelaget nu ute ur Champions League.

– Allt känns bara skit, säger Lasse Nielsen till SVT Sport.

Malmö kunde inte återupprepa fjolårets succékval som slutade med gruppspel i Champions League. Denna gången blev det uttåg med totalt 3-0 mot Zilgiris Vilnius, och dessutom tappade lagkaptenen Anders Christiansen huvudet och drog på sig två gula kort.  

Under den inledande halvtimmen av matchen skapade Malmö flera bra chanser, inte minst två distansskott från Ola Toivonen respektive Anders Christiansen. Men mitt i Malmöpressen sprang Mathias Oyewusi ifrån hemmaförsvaret och visade prov på väldig snabbhet. Avslutet till 1-0 var det inte heller något fel på.

Fotbolls-EM

”Kanske ser ut som vi inte försöker, men vi gör allt vi kan”

I inledningen av andra halvlek kom nästa smäll för MFF, då gästerna utökade till 2-0, genom Renan. När Malmö sedan jagade sitt första mål i dubbelmötet drog Christiansen på sig sitt andra gula genom att knuffa till en motståndare när Malmö fått en frispark.

– Vi är besvikna att vi inte får hål på muren eller utyttjar ytorna de bjuder på. De gör det bra, får med sig frisparkar och drar ner tempot. Då är vi inte tillräckligt bra att dra upp tempot. Det kanske ser ut som att vi inte försöker, men vi gör allt vi kan, säger Ola Toivonen.

Var stora favoriter

Uttåget kommer väldigt oväntat då Malmö var stora favoriter och har nått tre gruppspel sedan sedan 2014. Allsvenskan är rankad som 23:e liga enligt Uefa, medan Litauiska ligan är på 40:e plats. 

MFF kommer nu att kliva in i den tredje kvalomgången till Uefa Europa League. Där väntar Dudelange från Luxemburg.

– Vi har missat den första chansen till spel i Europa, vi får hitta nya vägar och ladda om för spel om en vecka.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

UEFA Champions League

Malmö FF logo

Malmö FF

0 - 2

Zalgiris Vilnius logo

Zalgiris Vilnius

Eleda Stadion, Malmö
Publik: 17234
Domare: Kristo Tohver

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet