Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sebastian Nanasis soloräd som avgjorde för Malmö mot Västerås Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Malmö FF fick hål på Västerås med ett sent mål: ”Satt hårt åt”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF slog Västerås SK med 1-0 och har sin vinstsvit intakt. Det var lagets fjärde raka seger och man har 12-1 i målskillnad som serieledare.

– Vi måste behålla fötterna på jorden. Det återstår 26 matcher att spela och ingenting är klart, säger matchvinnaren Sebastian Nanasi.

Med åtta minuter kvar fick MFF hål på ett trotsigt VSK genom Nanasi. Han drev in med bollen från vänsterkanten på egen hand och såg till att avsluta distinkt. Till slut fick Västerås målvakt Johan Brattberg kapitulera.

– Det var skönt att få bollen i mål. Det satt hårt åt och de här vinsterna räknas lika mycket, kanske ännu skönare. Jag tycker att Västerås var bra, säger Nanasi till Discovery+.

Västerås fjärde raka 0-1-förlust

Nanasi var efter matchen uppe på läktaren och firade med fansen.

Trots en väldigt bra match åkte Västerås på sin fjärde raka förlust och har ännu inte gjort något mål – 0-1 i alla matcherna.

Malmö var pressat och längtade efter slutsignalen.

– Vi gör en väldigt bra insats igen, Malmöspelarna sa efteråt att de var väldigt imponerade. Nanasi gör det väldigt bra vid målet men jag tycker att vi kunde hanterat det bättre, säger VSK:s tränare Kalle Karlsson.

Se experternas analyser och höjdpunkter från alla omgångens matcher i Fotbollsstudion på måndag 22.10.

Allsvenskan

Malmö FF logo

Malmö FF

1 - 0

Västerås SK logo

Västerås SK

Eleda Stadion, Malmö
Publik: 20118
Domare: Oscar Johnson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.