Daleho Irandust nätade efter endast två minuter på planen. Foto: Bildbyrån

Inhoppare förstörde Malmös allsvenska premiär

Malmö FF är stor favorit att vinna allsvenskan 2019. Men trots 1-0 och chans att göra 2-0 på straff fick man nöja sig med ett kryss hemma mot BK Häcken sedan skadedrabbade Daleho Irandust kvitterat.

– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka, säger Irandust till SVT Sport.

Malmö FF har fått överlägset flest röster vad gäller tipsen om vem som tar hem det allsvenska guldet i år. Kanske inte så konstigt med en redan stark trupp som spetsats med nygamla spelare som Erdal Rakip och Jo Inge Berget.

Efter en mållös första halvlek hemma mot BK Häcken tog det bara en halvminut innan Marcus Antonsson ordnade 1-0 i den andra. På ett inspel från Arnor Traustasson skickade Antonsson in bollen i mål.

Antonsson missade straff

Tio minuter senare hade Malmö chansen att göra 2-0, och det på en omdiskuterad straff. Sören Rieks gick omkull i en duell med Paulinho långt ut till höger i Häckens straffområde, och den assisterande domaren valde att vinka.

Häcken-spelarna protesterade vilt, men straff blev det. Marcus Antonsson fick där chansen att bli tvåmmålsskytt, men Peter Abrahamsson stod för en fin räddning med vänsterhandsken.

– Det är alltid besvikelse att missa en straff. Det ska vara ett givet mål, säger Antonsson till SVT Sport.

Efter straffmissen ökade Malmö farten och pressade Häcken.

”Har kämpat i tre månader”

Men en kvart från slutet var det istället bortalaget som gjorde mål. Nyss inbytte Daleho Irandust rann då igenom på pass från Alexander Jeremejeff och placerade in slutresultatet 1-1.

– Det är fantastiskt kul att vara tillbaka. För min del att komma in och göra poäng på bortaplan, vilket jag inte gjorde på hela förra året, är otroligt skönt, säger Irandust.

Målskytten och straffsumparen Marcus Antonsson var inte nöjd efter den allsvenska premiären.

– Vi ska inte tappa, vi är inte nöjda med en poäng hemma, säger han till C More.