Malmö FF har mött AIK två gånger den senaste veckan. Foto: TT

Malmö FF har corona i organisationen

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF har drabbats av corona i organisationen.

”Vi har konstaterade fall av covid-19 bland personalen i herrarnas A-trupp”, skriver klubben i ett uttalande.

– Vi kommenterar inte om det är spelare eller personal, säger MFF:s vd Niclas Carlnén till SVT Sport.

Det var Expressen som var först att berätta om nyheten. Efter den publiceringen gick klubben ut med ett pressmeddelande.

Malmö FF har som ny policy inför årets säsong att inte uttala specifikt kring spelarskador och policyn gäller även i övrigt för föreningens organisation.

Corona och idrott

Nästa match för Malmö FF är hemma mot Djurgården i morgon onsdag.

– Vi är säkra på att ha agerat på rätt sätt och hanterat de som drabbats enligt riktlinjerna. Vi följer hälsoprotokollet, säger Carlnén till SVT Sport.

KLIPP: 2-2 på Friends i svängigt stormöte (28 juni, 2020)

Malmö FF:s pressmeddelande:

”För att undvika spekulationer kan Malmö FF bekräfta att vi har konstaterade fall av Covid-19 bland personalen i herrarnas A-trupp. De individer som utvecklat symtom har isolerats från övriga gruppen och testats för coronavirus. Vi kommer inte närmare kommentera specifika sjukdomsfall, men följer liksom tidigare de riktlinjer som utfärdats av Folkhälsomyndigheten samt Svensk Elitfotboll:s protokoll ”Genomförande av de professionella SEF-klubbarnas matcher under Covid-19”, skriver Malmö FF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet