Så här såg det ut på läktaren då Bröndby mötte FC Köpenhamn den 21 juni. Foto: BILDBYRÅN

Dansk fotboll släpper in fler åskådare

Uppdaterad
Publicerad

Den danska regeringen har beslutat att lätta på publikrestriktionerna för fotboll redan till helgen, uppger Ekstra Bladet.
Säkerhetsavståndet minskar från två till en meter vilket betyder att de danska topplagen kan släppa in över 10 000 åskådare.

Vid en förhandling på måndagen var den danska regeringen inte villig att släppa på avståndskravet på två meter som nu råder. Men nu uppger tidningen Ekstra Bladet att man har ändrat sig och att en ny regel på en meters avstånd införs redan innan helgen. Det skulle innebära ett betydligt publikpåslag i den danska fotbollsligan

– Att få fans tillbaka till matcherna är både fantastiskt och en viktig del av superligafotbollen, säger kulturminister Joy Mogensen.

De nya reglerna innebär förutom att man minskar kravet på avstånd, även bland annat att inte fler än 500 personer kan komma in på varje läktarsektion.

För klubbarnas del betyder regeländringen att FC Köpenhamn kommer att kunna ta emot uppåt 15 000 åskådare, Bröndby kan släppa in 12 000 och Århus 10 000.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer