• Viktigt meddelande:

Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Blåvitts första seger på nästan sex år – mot MFF

Göteborg hade inte vunnit sedan september 2012 mot Malmö FF. Ikväll var det dags. Blåvitt vann med 2-1 efter segermål av August Erlingmark.

– Känslan är riktigt bra. En tuff bortamatch, sa 1-0-skytten Wernersson till SVT Sport.

Malmö hade greppet om det mesta i den första halvleken. De förde spelet och kom till många farliga inlägg. Precis det som IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi hade hånat motståndaren lite för inför matchen när han till GT sa att ”MFF har 500 miljoner kr och bara inlägg”.

Hemmalaget hade mycket riktigt många småchanser via inlägg, men inget gav något mot ett för kvällen väloljat IFK-försvar.

Närmast mål  iförsta halvlek var förre blåvite spelaren Sören Rieks som styrde Alexander Jeremejeffs hårda studsande inlägg precis utanför stolpen.

Målade mot förra klubben

Victor Wernersson inledde sin karriär i Malmö FF. Ikväll rullade han in 1-0-målet för IFK Göteborg mot just Malmö FF i 42:a minuten.

– Kul med första allsvenska målet, sa en glad Wernersson som erkände att det var lite speciellt att premiärnäta i Malmö.

– Det var ju i juniorlaget så kanske inte riktigt den känslan, men lite extra att göra det mot Malmö, sa han till C More.

IFK Göteborg inledde andra halvlek klart bäst och hade två riktigt farliga lägen att utöka till 2-0.

Men målet kom åt andra hållet.

Fouad Bachirou svarade för en enormt stark insats när han uppvaktad av flera göteborgare tog sig fram...Mattias Svanberg stångade sig förbi ytterligare blåvita på mittplan och serverade Carlos Strandberg. Han vann sedan löptävlingen med Sebastian Eriksson och sköt kraftfullt in kvitteringen, Pontus Dahlberg var på bollen men det hjälpte inte.

Fick chansen att punktera

IFK Göteborg lät sig inte nedslås. En jättelång crosspass av André Calisir gick hela vägen till en rusande Emil Salmonsson på högerkanten. Nere vid kortlinjen slog Salmonsson en perfekt pass som August Erlingmark petade in mittemellan två MFF-försvarare.

IFK Göteborgs inhoppare Vajebah Sakor fick chansen att punktera matchen i 86:e minuten, men det stenhårda skottet tog klockrent i ribban.

Malmös press på slutet gav ingenting och till slut fick Asbaghi rätt. Mycket inlägg för MFF.

– Vi reser oss tarkt efter deras 1-1-mål och jag tycker vi förtjänar vinsten, sa Wernersson till SVT Sport.