Malmö FF är nära att gå ihop med LB07, enligt Fotbollskanalen. Foto: Johan Nilsson / TT

Malmö FF kan få ett damlag

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF är nära att få ett damlag. Klubben har planer på att gå ihop med LB07, rapporterar Fotbollskanalen.

Klockan 14.00 i dag håller MFF presskonferens.

Under torsdagskvällen släppte Fotbollskanalen uppgifter om att Malmö FF nu är nära att få ett damlag.

– Vi har från 2016 ett beslut från vårt årsmöte starta flickverksamhet och det har inte fungerat för oss och vi har haft svårt med rekrytering. Det är problematiskt och vi tittar på olika möjligheter, säger Anders Pålsson, ordförande i Malmö FF, till Fotbollskanalen.

Hoppas på mer satsningar

Anders Pålsson vill inte kommentera uppgifterna om en sammanslagning med LB07, men säger i intervjun med kanalen att han hoppas på mer satsningar och resurser inom damfotbollen.

– Jag hoppas vi i MFF kan ta ett antal steg. VM för damer i somras visade att finns ett intresse och förhoppningsvis kan det avspegla sig i mer satsningar och resurser även i Sverige.

Redan 1970 startade MFF sitt första damlag. 2004 blev damlaget en egen förening och 2007 bytte det namn till LdB Malmö, som senare blev det som i dag är FC Rosengård.

På fredagsmorgonen skickade Malmö FF ut ett pressmeddelande om att de håller presskonferens klockan 14.00 i dag.

– Ni är välkomna på presskonferens i dag man fram till dess har jag ingen information att delge, säger pressansvarige Peter Åhlander till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.