MFF vinner i CL-kvalet – drömläge inför returen

Sista hindret i resan mot Champions League-gruppspelet.

Då vann Malmö FF första playoffmötet med 2-0.

Svensklaget har nu ett bra läge inför returen mot Ludogorets på bortaplan.

– Jag är imponerad av grabbarnas insats. Förra veckan var jag stolt och nu är jag imponerad av hur de följde matchplanen, säger tränaren Jon Dahl Tomasson efter matchen.

Redan efter en kvarts spel var Malmö nära att spräcka målnollan. Anders Christiansen tog sig in i straffområdet och bjöd på en jättekanon som prickade stolpen.

Tio minuter senare kom nästa läge.

Då gjorde Malmö inga misstag. De ljusblå hittade genom en hörnvariant fram till Veljko Birmancevic som avlossade ett skott från straffområdeslinjen. Ludogorets-målvakten Kristijan Kahlina var chanslös – och 1-0 för svensklaget.

– Grabbarna gjorde det briljant och utnyttjade ytan och alternativen.

Malmö fortsatte sedan pressa gästerna och var laget som styrde första halvleken.

Nära mardrömsstart på andra

Fem minuter in i den andra halvleken var Malmö på väg att få en kalldusch. De till dagen grönklädda fick en frispark några meter ifrån straffområdeslinjen och skottet var bra – men Johan Dahlin i Malmös mål var med på noterna den gången.

Efter timmen spelad var det dock hemmalagets tur – igen. Anders Christiansen drog till från utkanten av straffområdet, Kahlina räddade och Jo Inge Berget stötte in returen. Utökad ledning för Malmö.

I anfallet därpå var det nära ett nytt mål för Di Blåe. Christiansen bröt sig loss i straffområdet och lyckades få en tå på bollen, men målvakten i vägen den gången.

– Vi har förtjänat att komma såhär långt.

Malmö lämnade med 2-0-segern i behåll och har nu ett drömläge inför returmatchen som spelas den 24 augusti.