”Tuffaste uppgiften hittills”

Uppdaterad
Publicerad

Ett dubbelmöte från gruppspel i Champions League.

Men Malmö FF:s motstånd Ludogorets blir ingen enkel uppgift, menar Niklas Moisander.

– Det kommer bli vår tuffaste uppgift hittills, säger MFF-försvararen.

I kväll spelas det första mötet mellan Malmö och den bulgariska storklubben Ludogorets.

Malmös finske nyförvärv, Niklas Moisander, fanns inte med i helgens förlustmatch mot IFK Göteborg, men mittbacken är dock tillgänglig mot Ludogorets.

35-åringen, som har flera år i såväl tyska som italienska ligan på meritlistan, tror inte att det blir någon enkel uppgift.

– Det är ett väldigt organiserat lag med bra individuella spelare. Jag förväntar mig två tuffa matcher och detta blir vår största utmaning så här långt, säger han på presskonferensen inför CL-matchen.

Dubbla avstängningar

Han tror dock att rutinen som finns i Malmös trupp kan få en avgörande roll i dubbelmötet.

– Jag har spelat sådana matcher tidigare, men vi har många spelare som har gjort det och det ger oss bra självförtroende för de kommande två matcherna.

– Det visade vi också mot Rangers, att vi inte fick panik i något läge. Vi delar på ansvaret, vi har många erfarna spelare och många europeiska matcher i bagaget, fortsätter han.

Men samtidigt som Moisander – och dessutom Franz Brorsson – är tillbaka i truppen saknar man avstängda duon Andel Ahmedhodzic och Bonke Innocent i kvällens första möte.

Dessutom bekräftar Jon Dahl Tomasson att Sergio Peña, som skadade sig i debuten mot Blåvitt, missar matchen. Men hur länge han blir borta kan MFF-tränaren inte svara på.

– Det är svårt att säga, jag tror inte att det är så illa. Men självklart hade det varit bra om han var involverad i morgon, säger Jon Dahl Tomasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.