Blåvitt vann efter dramatiska slutsekunder

Malik Abubakari såg ut att bli sen poängräddare för Malmö FF i klassikermötet med IFK Göteborg.

Men en straffsituation i slutsekunderna snuvade 21-åringen på hjälterollen.

Blåvitt vann med 3-2.

I tisdags såg Antonio Colak, med sina två mål mot Rangers, till att ta Malmö vidare i Champions League-kvalet.

Tilllbaka i vardagen föll MFF efter dramatiska slutsekunder mot Blåvitt, men kroatens målsuccé fortsatte.

Sju minuter in i mötet gav 27-årige Colak skåningarna ledningen. Blåvittmålvakten Giannis Anestis kom på efterkälken efter en snål hemåtpassning från Oscar Wendt, och anfallaren placerade in 1-0 från en snäv vinkel.

Självmål av MFF

Efter målet fortsatte Malmö spelövertag, men i stället för ytterligare ett hemmamål kom gästernas kvittering, efter att Marcus Berg hållit sig framme på en retur och lyft in 1-1.

Malmö fortsatte skapa lägen i inledningen av andra, och i den 54:e minuten bytte man dessutom in offensive nyförvärvet Sergio Peña. Men det blev ingen önskvärd debut för peruanen.

Efter en knapp minut på planen nickade lagkamraten Eric Larsson in bollen i eget mål.

Första hemmaförlusten på två år

När Malmö sedan jagade kvitteringsmål tvingades 25-årige Peña utgå med en misstänkt skada. Minuten senare? Då kom Malmös 2-2-mål. Malik Abubakari nickade in kvitteringen i 86:e minuten och anfallaren såg ut att rädda poäng – men så blev det inte.

Malmös inhoppare Peter Gwargis satte dobbarna i bröstet på Marcus Berg, och efter en domarkonferens mellan Glenn Nyberg och hans assisterande tilldömdes gästerna straff och Gwargis rött kort.

Tobias Sana placerade in 3-2 till gästerna och kort efter målet blåste Nyberg av matchen.

– Det är kanske ingen rättvis seger, men vi grisar till oss tre poäng, säger Sana i Discovery+.

Malmös förlust var deras första på hemmaplan sedan augusti 2019. I och med poängtappet har Djurgården chans att överta serieledningen när man gästar Mjällby.