Antonio Colak matchhjälte för Malmö FF. Foto: Bildbyrån

MFF vann i Champions League-kvalet – Colak matchhjälte

Uppdaterad
Publicerad

Första matchen i Champions League-kvalet.

Då vann Malmö FF över Riga FC.

De ljusblå slog det lettiska laget med 1-0.

Publiken tillbaka, sång på läktaren och en blå himmel ovanför Malmös hemmaarena. Och det blev en fin kväll för Di Blåe.

De började starkt och Antonio Colak var på spelhumör. Efter tolv minuters spel tog han emot bollen strax utanför straffområdet och sköt – dock över den gången.

Kroaten fick fler chanser. Eric Larsson kom fram på högerkanten och hittade fram till just 27-åringen som var sugen på ett konstmål när han försökte sig på en akrobatisk spark. Utanför – igen.

Minuten därefter skulle Malmö få anledning att jubla, men inte för ett mål. Rigas Owolabi Muritala kom in sent i en tackling, drog på sig ett andra gula kort och visades därmed ut. Numerärt överläge för svensklaget.

Bra start på andra

Tre minuter in i den andra halvleken bjöd den talangfulle Sebastian Nanasi på en liten show. 19-åringen tunnlade sin försvarare, tog sig inåt i straffområdet och avslutade ett skott som gick utanför.

Och ja, Colak hade skjutit sig in i matchen. I den 50:e minuten höll sig högerbacken Larsson än en gång framme, bröt en boll och passade till Jo Inge Berget som serverade Colak – som drog till på ett och gjorde 1-0 för hemmalaget.

Returmatchen mot Riga spelas den 13 juli. Om Malmö FF tar sig vidare ställs de mot vinnaren mellan finländska HJK Helsinki och Buducnost. HJK vann första mötet med 3-1.

KLIPP: Nya restriktioner från 1 juli – här är det som gäller (1 juli 2021)

UEFA Champions League

Malmö FF logo

Malmö FF

1 - 0

Riga FC logo

Riga FC

Malmö Stadion, Malmö
Publik: 4012
Domare: Oskari Hämäläinen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.