Foto: Bildbyrån

Malmö FF svarar på kritiken från egna fansen

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om att MFF planerar att ta över LB07:s damlag möttes inte av idel glädjerop bland de himmelsblå. På sociala medier är kommentarerna från MFF-anhängarna överhängande negativa.

– Det finns olika åsikter bland våra medlemmar. Vi bedömer att många är positiva till detta och tycker att det är rätt väg att gå för Malmö FF, säger MFF:s ordförande Anders Pålsson till SVT Sport.

Många av Malmö FF:s supportar har varit tydliga i sitt missnöje mot AFC Eskilstuna och deras metoder för att etablera ett elitlag. Att MFF nu likt AFC vill ta över ett redan etablerat lag ses inte med blida ögon hos många av fansen. Ordföranden gör dock inte den jämförelsen.

– Vi köper ingenting, det här är ett samgående som dessutom är på en förfrågan från LB07. Så vi hjälper till och ser till att detta blir en bra utveckling för ungdomarna i Malmö, säger Anders Pålsson.

”En fråga som genast bör slängas i närmaste papperskorg”

Så här låter det i en text på Malmö FF:s sida på supporterplattformen Svenska Fans:

”Om planerna blir verklighet återstår att se. För många av Malmö FF:s medlemmar är detta inget ens värt att diskutera, utan är en fråga som genast bör slängas i närmaste papperskorg. Ska vi, ska vår förening, ta genvägar för att få fram ett damlag? Är vi då inte på samma nivå som AFC Eskilstuna eller Red Bull Salzburg, som vi hånat och häcklat och avskytt rätt många år nu? Eller går detta inte ens att jämföra med nämnda klubbars trixande och köpande?”

Om kommentarerna på sociala medier speglar medlemmarnas åsikter får vi veta under det extrainsatta årsmötet senare i år. Det som är klart är att klubbens medlemmar måste rösta igenom förslaget innan det blir verklighet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.