Se Taha Alis två mål i Malmö FF:s seger mot IFK Norrköping. Foto: TV4 Play

Malmö FF till cupsemi efter storseger mot IFK Norrköping

Malmö FF är klart för semifinal i svenska cupen.

Taha Ali och Sebastian Jörgensen gjorde två mål vardera i 5–2-segern mot IFK Norrköping.

Se Alis dubbla fullträffar i spelaren ovan.

Trots en mardrömsstart lyckades Malmö FF vinna kvartsfinalen mot IFK Norrköping i komfortabel stil.

Carl Björk gav gästerna ledningen redan i den andra minuten, men Sebastian Jörgensen replikerade snabbt.

I den andra halvleken gick MFF på knock, när nyförvärvet Erik Botheim nickade in 2–1 innan Jörgensen utökade.

Inhoppande Taha Ali gjorde MFF:s två sista mål i matchen, varav det ena efter att han sprungit med bollen från utkanten av eget straffområde.

Detta efter att Norrköping-målvakten Oscar Jansson klivit upp på en hörna. Bortalaget gjorde ett tröstmål i matchens slutminuter efter en riktig drömträff av Tim Prica.

Malmö FF kommer nästa helg att spela semifinal borta mot Halmstad.

Djurgården till semifinal i svenska cupen efter seger mot Degerfors Foto: Michael Campanella / BILDBYRÅN