Malmö FF:s vd Niclas Carlnen välkomnar ett besked om ett eventuellt startdatum. Foto: TT Nyhetsbyrån

Malmö FF: ”Vill helst spela med publik”

Uppdaterad
Publicerad

I eftermiddag sammanträder Sef, Svensk elitfotboll, för att ta ett beslut om hur herrallsvenska ska spelas. Malmö FF:s vd Niclas Carlnén välkomnar ett besked om ett eventuellt startdatum.
– Besluten kommer efter hand, så även om det kommer ett beslut om ett visst datum så är det svårt att säga att det blir definitivt. Det är snarare så att vi ska ha något att förhålla oss till, säger han till SVT Sport.

Alla Malmö FF:s lag är igång med träningar samtidigt spelas inga matcher varken för seniorer eller ungdomslag om inget förändras drastiskt kommer klubben fortsätta agera på samma sätt in i nästa vecka.


Herrlaget har sedan förra veckan haft stängda träningar och varken supportrar eller media har varit välkomna.


– Det har varit mycket information som kommit från många olika håll. Det har varit viktigt att sålla och lyssna på de experter som finns och på det de säger, säger han till SVT Sport.

Har en buffert


Malmö FF är den fotbollsklubb i Sverige med bäst ekonomi trots en buffert önskar man att allsvenskan spelas med publik.


– Vi vill absolut helst att vi ska spela med publik. Har vi möjlighet att spela allsvenskan med publik blir förhoppningsvis inte påverkan så stor, säger han.

Höstvår-upplägg på önskelistan


Malmö FF som under de senaste åren frekvent spelat i Europa ser positivt på att byta säsongsupplägg för att matcha den europeiska konkurrensen. Men att inleda säsongen på hösten istället för på våren är en fråga för framtiden menar MFF:s vd.


– Vi försöker vara konkurrenskraftiga i Europa, det är klart att det varit en fördel att spela på andra hållet. Men det är ingen nyckelfråga nu, nu handlar det om att få igång serien så fort som möjligt, säger Carlnén.

KLIPP: Håkan Sjöstrand: ”Det handlar inte om att ställa saker mot varandra” (17 mars 2020)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.