Malmö föll i Europa League-premiären

Det blev en tung återkomst för Åge Hareide.

Malmö FF föll hemma mot Braga i den första gruppspelsmatchen av Europa League.

Slutresultatet skrevs till 0–2.

– Det är för dåligt, helt enkelt, säger Dennis Hadzikadunic om första målet till SVT Sport.

Malmö FF gick på torsdagen in i gruppspelet av Europa League, som enda svenska lag. Braga, pressade tillbaka MFF under stora delar av första halvlek. Och det blev till slut en förlust med 0-2.

– Det är surt. Vi möter ett bra lag, men jag känner att vi inte kommer upp i den nivån vi kan. Vi har några halvchanser och det kanske kunde blivit något mål på det. Vi får jobba vidare och lägga in en bättre prestation mot Norrköping (i nästa omgång i allsvenskan), säger Martin Olsson till SVT Sport.

Efter dryga kvartens spel hade gästerna från Portugal en boll i nät, Abel Ruiz sköt stenhårt ribba in, men det dömdes bort för offside.

Men efter halvtimmens spel kom ledningsmålet, välförtjänt. Jo Inge Berget förlorade nickduellen mot sin spelare på en hörna, som kunde skarva bollen till mittbacken Bruno Rodrigues som klackade in 1–0 till Braga.

Peña orsakade straff

Gästerna hade ytterligare en boll i mål i början av andra halvlek, men Malmö räddades återigen av offsiden. Martin Olsson kom till en fin chans, nära Bragas målvakt, i den 63:e minuten, men blåstes av för ojuste spel.

Med tjugo minuter kvar kom matchens avgörande mål. Malmös peruan Sergio Peña glidtacklade i eget straffområde, Braga-spelaren föll och domaren blåste straff. Från elva meter var Ricardo Horta säker och satte 2–0 till Braga som stod sig matchen ut.

Mittfältaren positiv om tränarens comeback

–Den skarven ställer oss helt. Det känns som att det är en millisekund att reagera. Det gick för snabbt. Det är för dåligt, helt enkelt. Men den skarven ställer oss och det blir en helt ny situation. Det går så snabbt. Det är jobbigt när man släpper in på fasta, det är inte tillräckligt bra, säger Dennis Hadzikadunic till SVT Sport.

Om Åge Hareides effekt på laget säger Erdal Rakip såhär:

– Det känns som att han har väckt oss lite. Vi kommer ut med högre energi och springer för varandra. Vi försöker hela vägen. De var lite bättre än oss och vann.

Nästa match för MFF i Europa League är nästa torsdag, borta mot Union Saint Gilloise från Belgien som vann sin premiär mot Union Berlin.