Moise Kean gjorde enda målet när Juventus slog Malmö i den sista gruppspelsomgången. Foto: Bildbyrån

Malmö föll mot Juventus – Europaäventyret över

Malmö FF:s CL-äventyr är över för denna gång.

Gruppspelet avslutades med en 1-0-förlust i bortamötet med Juventus, som därmed tog hem gruppsegern efter dramatiska slutminuter i Ryssland.

Det sena poängtappet mot Zenit senast innebar att Malmös chanser på fortsatt Europaspel försvann. Därmed var kvällens avslutande gruppspelsmöte med Juventus betydelselöst, ur den aspekten.

Jumbon stannade också på en poäng i gruppen efter en förlust i Turin.

Knappa 20 minuter in kom Juventus ledningsmål då Moise Kean mötte Bernardeschis inlägg med pannan. Målet var 21-åringens första i CL-gruppspelet den här säsongen.

– Jag har inte sett det i efterhand, men det känns väl som att jag kanske skulle stannat kvar på den bollen och inte kommit ut. Så är det. Det är bara att lära sig, säger MFF-målvakten Ismael Diawara i C Mores sändning.

Zenit hjälpte Juventus

Innan den första halvleken var över kom nästa smäll för de svenska mästarna då Erdal Rakip tvingades lämna planen med en befarad skada i baksida lår.

Andra halvlek blev chansfattig åt båda håll och 1-0 stod sig. Därmed förblev Malmös vinstnolla i gruppspelet intakt. Trots de sportsliga motgångarna har MFF dragit in närmare 200 miljoner kronor i prispengar av Uefa.

– Först och främst är det otroligt starkt att vi tog oss hit och fick möta de bästa. I många perioder i matcherna visade vi också att vi är ett riktigt bra lag och att vi kan spela mot så här pass bra motstånd. Jag är väldigt stolt över hela klubben, säger Diawara.

Trots 1-0-vinsten såg Juventus ut att snuvas på gruppsegern efter ett sent Chelseamål i bortamötet med Zenit. Men ryssarna kvitterade till 3-3 på tilläggstid, vilket petade ner Chelsea till andraplatsen i grupp H.