Drömstart gav Malmö segern i toppmatchen.

Där Isaac Kiese Thelin och Ola Toivonen låg bakom allt.

– En stark trea i dag och det är bara att fortsätta rulla på, säger Kiese Thelin till SVT Sport.

Malmö mot Häcken. Ettan mot tvåan. En på förhand superviktig match för båda lagen i kampen om SM-guld.

Någon spänning blev det aldrig när Isaac Kiese Thelin och Ola Toivonen visade prov på fint samarbete och gav Malmö en drömstart.

I den sjätte minuten hittade Kiese Thelin fram till en löpandes Toivonen som gjorde 1–0.

Fasta situationer blev segervapnet

Efter kvarten spelad stod det sedan 2–0 till hemmalaget. På ett långt inkast av Jonas Knudsen var det Kiese Thelins tur att göra mål.

– Det är ett av våra vapen. Man har ju hört från motståndarna att de tycker det är tråkigt med långa inkast, men han har otroligt långa kast så varför inte utnyttja det?, säger Kiese Thelin till SVT Sport.

Strax efter hade Anel Ahmedhodzic en nick i ribban för hemmalaget, även det efter ett långt inkast från Knudsen.

”Ville göra det lite spännande”

Malmö inledde sedan andra halvlek på samma sätt som den första. På en hörna i den 50:e minuten kunde Kiese Thelin peta in 3–0 för sitt Malmö. Målet innebar att han gick upp i delad skytteligaledning.

– Tillslut kommer bollen in, jag ville göra det lite spännande, säger han.

Malmö har nu nio poäng ner till Häcken, som dock har en match mindre spelad.

– En stark tre i dag. Det är bara att fortsätta rulla på så tar vi match för match, säger Kiese Thelin.