Malmö FF körde över Drita – vann med sammanlagt 5–0

Malmö har haft en tuff start på 2018 – men det har knappast märkts av i kvalet till Champions League.

Efter 2–0 i den andra matchen mot kosovoalbanska FC Drita går laget nu vidare till nästa kvalomgång.

– Det kändes bra och stabilt, säger debutmålskytten Eric Larsson till SVT Sport.

Malmö FF har haft ett kämpigt 2018 med fiasko i allsvenskan, finalförlust i svenska cupen och en sparkad tränare.

Men i kvalet till Champions League har klubbens tuffa skede inte alls märkt av. I den första omgången av Champions League-kvalet körde de svenska mästarna fullständigt över kosovoalbanska FC Drita.

3–0 vinsten från den första matchen i Kosovo för en vecka sedan följdes av en säker 2–0-vinst hemma på Malmö Stadion på tisdagen, men resultatet var snarare i underkant än något annat.

MFF överlägsna

Lagen gick till halvtidsvila med 0–0 efter att ”de himmelsblå” fått ett bortdömt mål, träffat stolpen och missat ett friläge.

I stället var det den andra halvleken som skulle bjuda på målen när anfallaren Carlos Strandberg först kunde styra in 1–0-målet efter ett skott av Samuel Adrian i den 55:e minuten.

Knappa fem minuter minuter senare punkterades tillställningen med 2–0-målet signerat ytterbacket Eric Larsson som fick göra sitt första mål i MFF-tröjan efter ett snyggt distansskott efter ännu en assist av unge Samuel Adrian.

Får möta rumänska Cluj

– Vi hade 3–0 och hade ett resultat att gå på och vi kanske hade velat haft bollen lite mer, men samtidigt riskerade vi inget bakåt och vann med sammanlagt 5–0 så det kändes bra och stabilt, säger målskytten Eric Larsson till SVT Sport.

Malmö FF kommer nu ställas mot rumänska FC Cluj i den andra kvalomgången till Champions League-slutspelet, som inleds borta i Rumänien nästa tisdag.