Malmö FF undvek bottenplats. Foto: Bildbyrån

Malmö bjöd på målshow – helt förgäves

Malmö FF fick inte den säsongsstart i svenska cupen som man hade önskat.

Trots det avslutade laget med en fantastisk insats mot Halmstad – helt förgäves.

Malmö FF var storfavoriter i sin grupp i svenska cupen, men svenska mästarna stod för ett totalt fiasko. I första omgången föll man mot Västerås och i den andra blev det förlust mot Gais. En match som MFF var tvungna att vinna för att ta sig vidare från gruppspelet.

För att inte hamna allra sist i gruppen jagade man tre viktiga poäng mot Halmstad.

Det första läget för hemmalaget kom redan efter två minuter. Felix Beijmo hittade en fristående Ola Toivon framför mål, men dagens kapten sköt högt och över. Det tog 33 minuter innan det lossnade för Malmö. Sedan skulle Halmstad svara och kvittera till 1-1. Men i den andra halvleken skulle Toivonen få chansen igen, och i den 51:a minuten lyckades han näta efter ett inspel av Marcus Antonsson.

Matchen slutade 4-1, och mästarlaget slutade trea i gruppen.

I Malmös grupp vann Västerås med 3-0 över Gais och gick därmed vidare till kvartsfinal.

Trelleborg slog två allsvenska lag

Även Trelleborg, Örebro och Sirius slogs om en kvartsfinalplats i svenska cupen.

Både Sirius och Örebro var tvungna att vinna för att ta sig vidare men för att det skulle vara möjligt var Trelleborg tvungna att förlora sin match mot IF Lödde. Men de allsvenska lagen spelade oavgjort efter stor dramatik där Sirius hade matchen ända in i slutminuterna. I den 92:a minuten kvitterade dock Örebro och matchen slutade 2-2, vilket inte räckte hela vägen när Trelleborg samtidigt vann med 3-1 mot Lödde.

Även Degerfors under lördagseftermiddagen säkra avancemang till slutspel i svenska cupen.