Marek Hamsik ryktas till IFK Göteborg. Foto: Bildbyrån.

Uppgifter: Marek Hamsik aktuell för IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Lyckas IFK Göteborg med värvningen är det en transferbomb som allsvenskan inte varit i närheten av tidigare.

Världstjärnan Marek Hamsik placeras i klubben. Det avslöjar Expressen.

Enligt Expressen ska IFK Göteborg vara muntligt överens med den 33-årige slovaken som förra säsongen var klubbkompis med Sam Larsson och Marcus Danielson i Dalian Professional i den kinesiska ligan.

Hamsik uppges ha brutit kontraktet med Dalian och tanken var att skriva ett korttidskontrakt med Slovan Bratislava, klubben han slog igenom i. Affären ska ha runnit ut i sanden på grund av att det slovakiska transferfönstret stängts.

”Mest realistiskt att han hamnar i Sverige”

”Om Hamsiks övergång till Slovan inte kan genomföras är det mest realistiskt att han hamnar i Sverige, där transferfönstret fortfarande är öppet”, skriver tidningen Novy Cas med hänvisning till Hamsiks agent Karol Kisel.

Hamsik vill, på grund av coronarestriktionerna, hitta en klubb för att kunna spela i Europa inför EM-slutspelet och delta i Slovakiens förberedelser.

I EM möter Slovakien bland annat Sverige – den 18 juni i Dublin.

Reser snart till Göteborg

Enligt Expressen ska Hamsik och hans företrädare ha förhandlat med IFK Göteborg i ett par dagar. Tidningen uppger att Hamsik snart reser till Göteborg för att läkarundersökas och skriva på ett kontrakt.

Om övergången går i lås blir Hamsik den mest meriterade spelaren i allsvenskan.

Hamsik var under många år en av Serie A:s största stjärnor. Han var lagkapten i Napoli och spelade innan dess i Brescia. Han står noterad för 408 matcher i Serie A för Napoli och gjorde 100 mål.

Han har spelat 126 landskamper för Slovakien och gjort 26 landslagsmål.

KLIPP: Zlatan sjöng duett – efter motorcykeldrama

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.