Mjällby fixade tre blytunga poäng borta mot Malmö. Foto: TT

Mjällbys rivstart fixade seger mot Malmö – lämnar kvalplatsen

Mjällbys fina form håller i sig.

De chockade Malmö genom att tidigt ta ledningen och lyckades stå emot Malmös press resten av matchen.

Seger med 1-0 och tre väldigt viktiga poäng in på kontot för bottenlaget som nu inte släppt in ett enda mål på sju raka matcher.

– Vi är bra. Vi håller tätt, säger målvakten Carljohan Eriksson i Discovery+.

Två lag med mycket att slåss för möttes inför storpublik på över 21 000 i Malmö. För Malmö hade en seger tagit dem upp på samma poäng som AIK och Djurgården i tabelltoppen. För Mjällby skulle tre poäng betyda att man lämnade kvalplatsen, och det var just Mjällby som fick åka hem med tre nya poäng på kontot efter 1-0-segern.

Mjällby, som låg på kvalplats inför bortamatchen mot Malmö, fick en riktig drömstart på matchen. I den 15:e minuten sköt Kadir Hodzic mot mål, Malmömålvakten Johan Dahlin såg ut att plocka bollen men fick inte riktigt fatt på den, istället fick Mamudo Moro tag på den och kunde, något turligt, göra 1-0 till Mjällby.

Malmö satte press

I den andra halvleken flyttade Malmö upp allt mer och efter cirka tio minuter kom ett bra läge när Sergio Pena drog på ett hårt skott från 20 meter men Carljohan Eriksson var med och stod för en fin räddning. Malmö hade fortsatt stor del av spelet och skapade flera chanser.

I 63:e provade Eric Larsson skott från långt håll men Eriksson tog hand om det försöket också. Malmö radade upp försöken men inte ens när man på övertid fick en frispark, efter att Martin Olsson fått en armbåde i ansiktet och börjat blöda rejält, lyckades man spräcka målnollan och Mjällby vann med 1-0 och tog med sig alla tre poäng hem.

Mjällby har nu sju raka matcher utan förlust och insläppta mål och med åtta omgångar kvar har Blekingelaget två poäng ner till kvalplatsen.

– Resultatmässigt har jag aldrig varit varit bättre än nu. Jag vet själv vilket arbete jag lagt ner under vintern och hela året och det har börjat bära frukt, säger Mjällbys succémålvakt Carljohan Eriksson i Discovery+.