Malmöspelarna fick fira guldet för sig själva. Foto: Bildbyrån

Fyrverkeri när Malmö FF tog 21:a SM-guldet

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF säkrade det 21:a SM-guldet efter 4-0-segern mot Sirius. Redan efter en kvart var det avgjort då laget ledde med 3-0.

– Det känns skönt att checka in den i boken innan man lägger skorna på hyllan, säger Ola Toivonen efter sitt första SM-guld.

I slutminuterna sköts ett stort fyrverkeri upp av fans utanför arenan. Himlen färgades av guldgula blixtar. När guldet var klart samlades spelarna och dansade i ring samtidigt som de sjöng: ”SM-guld, SM-guld, SM-guld”. Det ekade mot de tomma läktarna när spelarna sjöng ut sin glädje.

– Hoppas att vi gjort det lite lättare för er, säger Ola Toivonen om de uteblivna fansens stöd.

Fansen satt på krogar och samlades på andra ställen. MFF hade vädjat om att de inte skulle dyka upp vid stadion.

Det var spelarna själva som fick fira guldet. Spelarna hade fått nya jackor där det stod ”Svenska mästare 2020” och det hade satts upp ett stort lakan över en läktarsektion med texten ”Tack – din kärlek är GULD värd”.

Annars fanns det ingen pokal, inga guldhattar eller tröjor med specialtryck som brukligt hör till ett SM-guld.

Sirius hade ingenting att sätta emot när Malmö tryckt gasen i botten i sin hemmaborg. Med kvarten spelad stod det 3-0 till MFF. Eric Larsson avslutade med att göra 4-0 med sitt första allsvenska mål med kvarten kvar.

Kiese Thelin visade vägen redan i tredje minuten

Isaac Kiese Thelin nickade felvänd in ettan redan efter tre minuter, Anders Christiansen slog in tvåan efter läckert kombinationsspel och Ola Toivonen satte pannan till 3-0 efter en kvart. Därefter bedarrade anstormningen.

Ett irriterat meningsutbyte mellan Sirius tränare Henrik Rydström och Malmö FF:s målvaktstränare Jonnie Fedel gav nerv åt en tidigt avgjord match.

Ola Toivonen vände hem till Sverige i somras efter en lång utlandskarriär och jagade sin första ligatitel i karriären.

– Det var det här jag kom hem för. Tråkigt att arenorna var tomma men jag måste berömma spelarna som tänt till i varje match. Det känns bra och imponerande att vi klarar det utan publik i svåra tider. Det känns skönt att checka in den i boken innan man lägger skorna på hyllan, säger Toivonen till DPlay.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.